Bacaan Al Quran

Listen to Quran

KEDAH SENGET


BERSEMPENA DENGAN TAHU BARU MAAL HIJRAH 1 HB MUHARAM 1433 BLOG INI MENGAMBIL NAFAS BARU BAGI MENGHORMATI PIHAK PIHAK YANG BEKENAAN YANG MAHU ISU ISU YANG BERBAU PERIBADI DI GANTI DENGAN ISU ISU PERINGATAN PADA UMAT ISLAM KHUSUSNYA NEGERI KEDAH.SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM DIAKHIR ZAMAN INI TELAH MENJADI MANGSA DEMOKRASI BARAT LAKNATULLAH SELEPAS NEGARA INI MENERIMA SISTEM DEMOKRASI YANG TELAH MERAMPAS HAK RAJA RAJA YANG SEHARUSNYA MEMPUYAI KUASA MUTLAK BERTINDAK SEBAGAI KHALIFAH . SISTEM DEMOKRASI INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA KEHANCURAN MANUSIA DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA MASA KINI. .SUARA TERBANYAK MENJADI PENENTU KEPADA PERLAKSANAAN SYARIAT ALLAH YANG DIWAJIBKAN KEATAS MANUSIA.SAMA SEKALI DEMOKRASI BARAT YANG SEDANG DIAMALKAN SEKARANG INI ADALAH BERCANGAH DENGAN TUNTUTAN PADA FITRAH MANUSIA .MANUSIA JADI SESAT APABILA DIBERI HAK MEMILIH PEMIMPIN NEGARA AHLI POLITIK YANG BERKUASA MEMBUAT DASAR PEMERENTAHAN NEGARA .
SESUNGGUHNYA KHALIFAH ATAU RAJA ATAU SULTAN DITENTUKAN OLEH ALLAH (SWT)MANA KALA HAK MELANTIK PEMIMPIN HANYA TERHAD KEPADA PELAKSAAN SYARIAT SAJA TIADA TERLIBAT DALAM MELANTIKAN PEMBUAT ATAU PENENTU DASAR PEMERENTAHAN .HUKUM DAN PERINTAH TUHAN TETAP KEKAL SEBAGAI SATU PERENTAH DARI TUHAN YANG MENCIPTA ALAM INI DAN MANUSIA TIADA HAK MEMILIH MELALUI PUNGUTAN SUARA ATAU PETI UNDI TERBANYAK.SEKIRANYA BELAKU KEZALIMAN DAN PEYELEWENGAN PEMIMPIN YANG DILANTIK OLEH ALLAH LAZIMNYA MENGIKUT KETURUNAN DAN ORANG YANG TEREPILIH MAKA TUGAS ORANG BERIMAN BERDOA KAPADA ALLAH UNTUK MENUKARNYA DENGAN PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK MAKA SEGALA DOSA PEMIMPIN TERHADAP RAKYAT PADA ALLAH (SWT) RAKYAT BERSERAH DAN KEMBALI.
KEMBALILAH KEPADA SISTEM KHALIFAH YANG DITUNTUT.KEMBALIKAN KUASA MUTLAK PADA RAJA DAN SULTAN.

Saturday, April 23, 2011

Azizan semakin ganas lebih ganas dari Mahathir menentang Islam

 Azizan semakin ganas.Rasanya lebih ganas dari Mahathir dalam sikapnya menentang Islam Rupa rupanya sikap azizan semakin menjadi jadi

1. Mahad Tahfiz Insaniah menjadi sasaran Azizan selepas Sekolah Agama Rakyat. MB menggunakan kuasa nya menggugurkan Maahad Tahfiz dari pegangan Insaniah. Maahad Tahfiz sekarang diletak di bawah Yayasan Islam. Para graduan nya tak akan dapat Ijazah. Lepasan nya sama dengan sekolah tahfiz biasa.Mahad tahfis  ini pula penuntutnya  terdiri dari kebanyakan anak orang PAS yang cintakan Islam.Keputusan ini telah pun di buat tuan tuan boleh semak dengan Pejabat Meteri Besar atau Mana mana Exco Kedah.

2. Bangunan sekolah dan asrama Mahad Tahfiz yang Azizan kata “tak akan pindah”. Suatu  pembohongan yang amat dahsyat hampir kesemua kenyataan. Sekarang sudah ada keputusan dimana Maahad Tahfiz di pindah ke banggunan dalam kawasan Masjid Sultanah. Bangunan yang menjadi pertikaian “yang Azizan kata ‘sapa kata nak ubah’” sekarang kelas bistari akan ambil alih tempat tersebut.

3. Malang lagi parah jadinya – Suatu amalan yang mana mana pemimpin PAS  tak pernah buat selama ini  Ia itu  mengenai  demo yang  dibuat oleh ahlinya mengenai   sesuatu isu  atas sikap terbuka dan ruang demokrasai dalam PAS. dan juga  menjadi amalan Azizan yang bersikap terbuka tetapi apa yang belaku sebaliknya.Mana mana pihak yang sertai demo akan menjadi musuh Azizan pula. Kesian pensyarah Maahad Tahfiz ‘Insaniah’ Azizan telah buat keputusan untuk dipecat mereka itu termasuk pensyarahnya yang telah berjasa pada Islam sekian lama alasan yang di berikan Azizan untuk Pecat kerana mereka itu  turut serta dalam demo.

Senang saja alasan Azizan, dah tak suka kat aku, tak payah duduk bawah Insaniah. Kesian para para hufaz. dan para pensyarahnya.Apakah kebebasan demokrasi yang di maksudkan oleh Azizan telah menjadi  senjata bagi Azizan untuk melaksanakan dendam peribadinya bagi orang yang mengkritik beliau atau menentang beliau.Sekiranya kita menuduh Tun Mahathir menentang dan menghina Islam sebab kejahilannya tetapi Azizan orang yang pendidikan Ugama Ustaz Pulak tu sangup melaksanakan ajinda sulitnya semata mata mencapai  cita cita hawa nafsu dan dendam kesumat peribadinya.Saya rasa sebelum Nasi jadi bubur dan Azizan bertindak lebih ganas sertamenghancur lebur semagat pejuang PAS Kedah  serta mejejaskan image PAS elok lah PAS pusat masuk campur segera.

Perlantikan Pak Chop Hussain sebagai Sanator sudah pun menjadi isu kontraversiol di Kedah.Banyak di tentang oleh pimpinan kawasan serta Pusat.Tetapi Azizan dengan rakusnya menyambong lagi satu penggal untuk kroni kesayangan beliau untuk Pak Chop tersayang.Kalau Pak chop husain ini anak dara bujang rasa rasa tak mustahil Azizan ambik buat bini nombor tiga..Apa salahnya kau ikut saja arah Pusat yang lazimnya bagi mereka yang menentukan keputusan.Beliau sendiri tahu segala kesah m
Pak Chop yang amat tidak di senangi oleh ahli serta pimpinan Kawasan Baling.Mereka masih tidak mendapat jawapan yang memuaskan megenai Tabong Mangsa Memali.Dalam Mensyarat kawasan perkara ini di bangkit semula.Namun Azizan akan terus buat pekak.aku peduli apa aku MB dan PJ yang berkuasa.Pusat boleh buat apa,Pas boleh buat apa kat aku.Apakah Azizan sedang mewarisi sikap Husni Mubaruk dan peminpin Arab yang lain gila kuasa dan meletakan Islam jemaah di bawah tapak kaki beliau.

Nasib Rakyat kedah semakin terhimpit.nak bayar bill Air pun terpaksa membelanjakan tambang yang begitu banyak.Pejbat Pos dah tak boleh bayar.Dah lah bill Air naik rami dah tak mampun terpaksa pula belanja tambang yang jauh untuk bayar bill.

Azizan oh Aziazn rakyat semakin kurus engkau semakin gemok lagi sehat.Parti PAS kau bubuh celah kangkang saja.Orang yang tak setuju dengan tindakan Azizan dah jadi sasaran politik cantas.Sampai hati guru Tahfis pun kau suruh pecat.Rasa rasanya kau bukan manusia yang yang anih tetapi manusia yang megikut pertunjuk dajal akhir Zaman.

Saya tidak terkejut dengan berita dari sumber yang boleh di percayai bahawa sekiranya pimpinan Pas Khusnya Azizan tidak diganti sebelum PRU 13  akan datang.100% Pas akan tinggal 10 Kerusi saja dan layak jadi pembangkang.Wahai Azizan  nasib kau belum tentu .malu saya nak pangil Azizan sebagai ustaz...lihat lah apa yangjadi hari ini.di sekolah.Taufikiah hari ini dikala kau bermuktamar di kawasan Jerai sambil kau mentatang kroni yang kau perhambakan untuk megekalkan kuasa memberi ucapan berapi rapi tapi isinya kosong dengan amalan yang sebaliknya..Anak murid Pak Ya tua dan muda berkumpul meyambut Menteri Pusat Jamil Khir yang lebih perihatin pada sekolah Agama rakyat kawasan beliau.Bapa kepada Jamil Khir adalah ahli lembaga Pengarah Pondok Pak Ya.Lepas ini Pak chop boleh lah canang sana sini buat fitnah pulak pada Hj Najib sebab pangil pemimpin Umno minta bantuan nak bina sekolah.Jahat sungguh haji Najib ni Azizan suci dalam debu jadinya..Azizan minta bantuan pusat tak apa tapi Hj najib minta bantuan pusat nak bangunkan sekolah tentulah jadi isu politik buat Azizan tak gitu.

Pokoknya nafsu kau wahai Azizan telah menegelamkan roh islam dalam jiwa kau sendiri sebaliknya hanya dendam kesumat yang besifat peribadi  hingga mengadaikan perinsip perjuangan.Apa yang sedang kau perjuangkan bukan nya dasar PAS..mana tidaknya dah timbul perpatah Melayu Yan kalau jumpa Azizan dengan UMNO katok Azizan dulu.Macam jumpa ulak dengan hindu perpatah melayu yang sesuai untuk MB kedah sekarang ini.Elok lah Azizan makan garam banyak banyak setiap hari agar hasilnya nanti tak meyusahkan Parti dan Rakyat Kedah..

Tak tahu lah kalau masih ada perwakilan yang masih nak lantik Azizan ni untuk apa apa jawatan Parti.Ular lidi dah bertukar jadi Naga yang ganas.Naga yang ganas akan berakhir seperti bangkai gajah yang tiada nilai apa pun.Berubah lah Zan Sala o00i Kubur semakin hampir rumah meyuruh pergi.

12 comments:

 1. ikan keli kalau makan panas2 baru sedap. kalau sejuk tak best..kat mana kedai dia?

  ReplyDelete
 2. Rupa rupanya perjuangan menegakkan islam terdapat dalam tubuh pimpinan pAS itu sendiri.Saya rasa isu ini sudah keterlaluan Azizan telah jadi pengkianat pada jemaah minta Mursidul Am masuk campur segera.Takut revolusi akan bermula di Wisma Darul aman.Maklumat pemecatan jawatan pada mereka yang menyertai Demo adalah benar.Ahli pas kena buat sesuatu.President PAS jangan asik dok risau Pasi jawatan sedia ada hendak di cabar tetapi sekarang Islam sedang di hancurkan oleh Azizan.

  ReplyDelete
 3. species ikan keli ada banyak sebenarnya, tapi yang best sekali yang kaler putih bawah perut tu..masa goreng try letak garam dalam minyak masak tentu.. selamat mencuba.

  ReplyDelete
 4. Ikan keli hang hormat sikit forum ini pi jual tang lain lah

  ReplyDelete
 5. surat pemecatan pun ada. nanti sapa2 dapat nak kena tolong upload sat.

  ReplyDelete
 6. tlng siasat dulu sblum keluar stmnt ni.... jng memalukan diri dng kebodohan yg ada... perkara yg ditulis tidak berlaku sepertimana yg sebenarnya....

  ReplyDelete
 7. Tolong buktikan yang mana satu yang tak belaku dan kita boleh minta pemilik blok ini untuk tarik balik.

  ReplyDelete
 8. jgn nak tuduh yg bukan2 la... siasat dulu... ape yg media keluarkan, pg percaya bulat2 sapa suh? orang ade otak pk dulu sblm kluar statement pape...

  ReplyDelete
 9. bukti surat pun adalah nak saya bagi no tel orang terlibat ka. awat ? ni hang blogger ini terpengaruh dengan media kah sorry lah maklumat ini tepat.Tel lah puak kat Isaniah tu.Dah kena turun pangkat pun Kes Demo tu .jangan lah nak cover lebih lebih zan sala Haram jadah tu.Aku kata di haram jadah sebab di tu bukan PAS aku yakin.

  ReplyDelete
 10. Aik! Awat sepi saja ni? Mana pi mamat KeraLuku yg selalu duk komen ni? Duk syok ralit tengok video Anwaq the Hawaq apa...

  ReplyDelete
 11. Betul dan Benar, Tahfiz di KUIN akan dihalau keluar oleh MB yang naik dgn PAS dan kata nak ikut ISLAM bermula 1 JULAI 2011

  ReplyDelete
 12. Zaman kehancuran puak puak Ustaz yang masih dok sendiri kagum dengan diri mereka lepas tu nak suru Ahli PAS kagum pada mereka.Kerja parti hanyalah mengintai habuan,cari habuan.Sebab besar bakul jadi Ahli Majlis pun tak tak reti nak urus kawasan.Bagi kibab boleh baca bagi jawatan dalam kerajaan urus rakyat lingkop habih.Baca kitab separuh jalan puak puak ustaz ni.Siapa yang masih tak faham antara ugama dengan politik dan ugama dan pentabiran.

  ReplyDelete

Apa Komen anda

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA
Untuk di nilai dan Di Komen oleh Ahli PAS saja