Bacaan Al Quran

Listen to Quran

KEDAH SENGET


BERSEMPENA DENGAN TAHU BARU MAAL HIJRAH 1 HB MUHARAM 1433 BLOG INI MENGAMBIL NAFAS BARU BAGI MENGHORMATI PIHAK PIHAK YANG BEKENAAN YANG MAHU ISU ISU YANG BERBAU PERIBADI DI GANTI DENGAN ISU ISU PERINGATAN PADA UMAT ISLAM KHUSUSNYA NEGERI KEDAH.SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM DIAKHIR ZAMAN INI TELAH MENJADI MANGSA DEMOKRASI BARAT LAKNATULLAH SELEPAS NEGARA INI MENERIMA SISTEM DEMOKRASI YANG TELAH MERAMPAS HAK RAJA RAJA YANG SEHARUSNYA MEMPUYAI KUASA MUTLAK BERTINDAK SEBAGAI KHALIFAH . SISTEM DEMOKRASI INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA KEHANCURAN MANUSIA DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA MASA KINI. .SUARA TERBANYAK MENJADI PENENTU KEPADA PERLAKSANAAN SYARIAT ALLAH YANG DIWAJIBKAN KEATAS MANUSIA.SAMA SEKALI DEMOKRASI BARAT YANG SEDANG DIAMALKAN SEKARANG INI ADALAH BERCANGAH DENGAN TUNTUTAN PADA FITRAH MANUSIA .MANUSIA JADI SESAT APABILA DIBERI HAK MEMILIH PEMIMPIN NEGARA AHLI POLITIK YANG BERKUASA MEMBUAT DASAR PEMERENTAHAN NEGARA .
SESUNGGUHNYA KHALIFAH ATAU RAJA ATAU SULTAN DITENTUKAN OLEH ALLAH (SWT)MANA KALA HAK MELANTIK PEMIMPIN HANYA TERHAD KEPADA PELAKSAAN SYARIAT SAJA TIADA TERLIBAT DALAM MELANTIKAN PEMBUAT ATAU PENENTU DASAR PEMERENTAHAN .HUKUM DAN PERINTAH TUHAN TETAP KEKAL SEBAGAI SATU PERENTAH DARI TUHAN YANG MENCIPTA ALAM INI DAN MANUSIA TIADA HAK MEMILIH MELALUI PUNGUTAN SUARA ATAU PETI UNDI TERBANYAK.SEKIRANYA BELAKU KEZALIMAN DAN PEYELEWENGAN PEMIMPIN YANG DILANTIK OLEH ALLAH LAZIMNYA MENGIKUT KETURUNAN DAN ORANG YANG TEREPILIH MAKA TUGAS ORANG BERIMAN BERDOA KAPADA ALLAH UNTUK MENUKARNYA DENGAN PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK MAKA SEGALA DOSA PEMIMPIN TERHADAP RAKYAT PADA ALLAH (SWT) RAKYAT BERSERAH DAN KEMBALI.
KEMBALILAH KEPADA SISTEM KHALIFAH YANG DITUNTUT.KEMBALIKAN KUASA MUTLAK PADA RAJA DAN SULTAN.

Ekoran DEMO 10.10.10

Ekoraan  kajian selidik yang telah di buat hasil dari DEMO terbut masih lagi terdapat pesepsi bebeda  dari kalangan Ahli dan Rakyat.Demo itu tidak sekali kali menentang PAS tetapi terus terang kita menentang AZIZAN yang  memerentah KEDAH ala beliau sendiri serta tidak langsung mengikut model KELANTAN sepertiman yang di Janjikan pada Rakyat sebelum PRU 12.Setelah  lebih dua tahun memerentah KEDAH manifesto tinggal nama sahaja dimana pelaksanaannya???.Sekiranya kita meneliti manifesto pilihanraya tiada satu pun yang terlaksana dan ini telah menjejaskan Perastasi PAS untuk PRU 13.Sebaliknya  AZIZAN  asik menuding jari dengan meyalahkan kerajaan pusat itu dan ini  padahal negeri pakatan Rakyat yang lain mampu menhadapinya tanpa membebankan Rakyat dan sokongan PR bertambah kukuh.Kelemahan dari segi pentabiran telah meyebabkan ekonomi KEDAH menjadi tidak tentu arah dan Rakyat takut kezaliman  UMNO/BN  akan di ulangi oleh AZIZAN dengan kenaikan tariff air.Sehingga kini Azizan tetap tidak mahu mengikut nasihat  dari PAS pusat dalam urusan mentabir kerajaan dan beliau dengan sombong dan bongkak mempersendakan negeri PR yang lain.Apakah Azizan sedang mengikuti  telunjuk UMNO/BN dalam soal ini.Banyak perkara yang boleh dibuat tanpa penglibatan pusat namun Azizan Tetap  berdolak dalik  dan memberi alasan pihak Istana  tidak mahu itu dan ini.Juga memberi alasan sebab pengundi bukan islam.Insyaalh kita akan dedahkan satu persatu dalam blog ini dan sedang menanti maklumat bagaimana Azizan meyelewang denagan fakta serta membohongi rakayat.Kita yankin dan percaya dengan sikap dan aklak beliau  yang seperti mana  di tulis dalam  buku AZIZAN DALAM DOSA dengan jelas dapat mengambarkan  betapa AZIZAN  ini bukan mempuyai ROH islam yang sebenar tetapi Adalah MB yang lebih terok dari UMNO.Kita mengatakan demikian sebab beliau mengakui sebagai pejuang Islam tetapi sikapnya tidak langsung menampakan seperti demikian.,

5 comments:

 1. Lah 46 dgn najib memang pelaq besaq! tak habih-habih nak buat fitnah... masa org berjuang nak bagi pas menang depa dok pakai vest BN nak lawan PAS...hampa ingat org tak tau ka? Munafik lama dah puak ni. Hoi Najib, hang pi selesai masalah tanah wakaf sekolah yang hang adik beradik mentekedarah berpuluh tahun dah tu...kalau hang tera sangat, nak laksanakan islam, laksana dalam keluarga hang dulu, pastu mai ajaq MB pulak...ni hang sendiri pun serabut. Sekolah minta sedekah, rumah hang herga berjuta..kot mana?

  Lah 46 ni pun sekoq...hang nak apa dok taboq fitnah ni?? Ikut pungkoq najib ja ka hang reti?

  Zan janggut tu harap bini aja kerja cari duit...dia dok buat apa?

  ReplyDelete
 2. Yang dok buat finah tu hang lah tak tahu apa cerita.Nak tuduh bagi lah fakta.Ynag serabut tu hang.Hang peduli apa bini kerja ke tak..hang tahu kah masalah peribadi orang.Yanag jadi isu sekarang adalah azizan yang gagal dalam melaksanakan yang di janjikan dalam menifesto.

  ReplyDelete
 3. Kami buat demo pasai ada benda tak betoi. Zan Sala kata dia dah pastikan SADA tingkat khidmat pd rakyat, baru bil naik. Baru ni Sek men agama sik tutup sekolah semonggu sbb tak ada ayaq. Zizan tau kaDah bil ayaq naik, la ni tamat kontrak bayaq bil dgn pej pos. Habih susah semua org kampong. Zizan sala tak pa la dia tak kena pi bayaq bil. Dok rumah pas kawasan pun, parti bayaq duit, dia tau kedharah ayaq saja. Hampa yg dok sokong zizan tu, tlg pi rumah adik beradik hampa di Nami, Naka, telaga Mas,Padg Sanai, Gulau dan mereta tempat lgi. Hampa pesabaq sat adik beradik hampa yg dok mengamuk susah bayaq bil ayaq la ni. Habaq kat depa kata zizan sala tu MB yg paling berhemah utk rakyat. Sejak dia jd MB, rakyat Kedah dah cukup sejahtera ha ha ha

  ReplyDelete
 4. Aku setuju sangat dengan mukhaddimah blogger nih.yang imam mahdi akan turun, turunnya imam itu antaranya kalau tak untuk memerangi dajjal.mudah2an cepat turun lagi baik supaya ejen2 dajjal yang dok ada kok sungai dedap,sungai daun sungai limau tu di pancung cepat sikit.Ad dajjal yang dok kat sungai dedap tu adalah sama taraf dia dengan dajjal yang ada dalam AMNOPORNO kalau lah turunnya al imam mahdi seperti yang dijanjikan rasanya puak ni lah yang diperangi terlebih dulu.Dia dajai lagi pelaq marah pasai tak bagi dia jadi calon ,nak bagi jadi calon mana perangai pun dulu2 pun macam dajjal dah.Pasai tanah wakaf tu awat tak jawab.duit tu orang kampong yang impak untuk sekolah tu ',jawab la awat tak jawab.

  ReplyDelete
 5. Buat dok letak malaun tu jadi calon ,lingkup awai lagi PAS nih,PAS akaq umbi kenai sangat la mangkuk ni.orang tua2 pun meluat kat dia ni.ilmu bukan tera mana pun.

  ReplyDelete

Apa Komen anda

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA
Untuk di nilai dan Di Komen oleh Ahli PAS saja