Bacaan Al Quran

Listen to Quran

KEDAH SENGET


BERSEMPENA DENGAN TAHU BARU MAAL HIJRAH 1 HB MUHARAM 1433 BLOG INI MENGAMBIL NAFAS BARU BAGI MENGHORMATI PIHAK PIHAK YANG BEKENAAN YANG MAHU ISU ISU YANG BERBAU PERIBADI DI GANTI DENGAN ISU ISU PERINGATAN PADA UMAT ISLAM KHUSUSNYA NEGERI KEDAH.SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM DIAKHIR ZAMAN INI TELAH MENJADI MANGSA DEMOKRASI BARAT LAKNATULLAH SELEPAS NEGARA INI MENERIMA SISTEM DEMOKRASI YANG TELAH MERAMPAS HAK RAJA RAJA YANG SEHARUSNYA MEMPUYAI KUASA MUTLAK BERTINDAK SEBAGAI KHALIFAH . SISTEM DEMOKRASI INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA KEHANCURAN MANUSIA DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA MASA KINI. .SUARA TERBANYAK MENJADI PENENTU KEPADA PERLAKSANAAN SYARIAT ALLAH YANG DIWAJIBKAN KEATAS MANUSIA.SAMA SEKALI DEMOKRASI BARAT YANG SEDANG DIAMALKAN SEKARANG INI ADALAH BERCANGAH DENGAN TUNTUTAN PADA FITRAH MANUSIA .MANUSIA JADI SESAT APABILA DIBERI HAK MEMILIH PEMIMPIN NEGARA AHLI POLITIK YANG BERKUASA MEMBUAT DASAR PEMERENTAHAN NEGARA .
SESUNGGUHNYA KHALIFAH ATAU RAJA ATAU SULTAN DITENTUKAN OLEH ALLAH (SWT)MANA KALA HAK MELANTIK PEMIMPIN HANYA TERHAD KEPADA PELAKSAAN SYARIAT SAJA TIADA TERLIBAT DALAM MELANTIKAN PEMBUAT ATAU PENENTU DASAR PEMERENTAHAN .HUKUM DAN PERINTAH TUHAN TETAP KEKAL SEBAGAI SATU PERENTAH DARI TUHAN YANG MENCIPTA ALAM INI DAN MANUSIA TIADA HAK MEMILIH MELALUI PUNGUTAN SUARA ATAU PETI UNDI TERBANYAK.SEKIRANYA BELAKU KEZALIMAN DAN PEYELEWENGAN PEMIMPIN YANG DILANTIK OLEH ALLAH LAZIMNYA MENGIKUT KETURUNAN DAN ORANG YANG TEREPILIH MAKA TUGAS ORANG BERIMAN BERDOA KAPADA ALLAH UNTUK MENUKARNYA DENGAN PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK MAKA SEGALA DOSA PEMIMPIN TERHADAP RAKYAT PADA ALLAH (SWT) RAKYAT BERSERAH DAN KEMBALI.
KEMBALILAH KEPADA SISTEM KHALIFAH YANG DITUNTUT.KEMBALIKAN KUASA MUTLAK PADA RAJA DAN SULTAN.

DEMO DI KEDAH Hari ini 10.10.2010


6 comments:

 1. AZIZAN TAK ADA ROH ISLAM
  AZIZAN TAK ADA ROH PAS
  AZIZAN TAK ADA ROH UNTUK MEMBELA RAKYAT.DIA TAK LAYAK JADI MB NEGERI PR YG PAS DOMINASI.= kata hj najib fahami
  siapa hj najib fahami,dia pernah memegang beberapa jawatan dlm PAS
  1. dialah yang bertanggung jawab membawa azizan pulang bertanding di SALA.
  2. SU Pas Jerai dan menjadi pengarah pilihanraya Jerai kali 1 dan ke2 azizan bertanding di SALA
  3. bendahari pemuda PAS kedah
  4. ketua pemuda PAS Kedah 2penggal selepas Ust Kassim Abd.
  5. JK Muassasah PAS Kedah
  6. ketua penerangan PAS Kedah.
  7. ketua bilik gerakan PAS Kedah
  8. JK lajnah politik PAS kedah
  9. pengasas PASTI dan SRIDU
  10. jk PASTI Pusat
  11.jk pemuda PAS Pusat zaman c'pa dan ust abu bakar cik.
  12.setiausaha lembaga tadbir pondok pakya.
  13.meletak jawatan selepas azizan menjadi yb sala penggal ke 2

  ReplyDelete
 2. PAS KEDAH Ok tapi MB nya yang haru biru.Kan saya dah kata baca MB kedah ni bukan PAS tapi UMNO.Musang berbulu Khinzir.Tunggu saja kita akan dedahkan lagi siapa Azizan dan kuncunya sebab kita mahu membersihkan PAS Kedah dari di nodai UMNO.Mudah aje politik ni Sepatututnya UMNO ambil kesempatan ini untuk jatuh kan PAS dengan meamaikan DEMO ini. Tapi tidak kenapa???.Sebab yang Orang PAS ni sedang menentang ialah MB AZIZAN bukan menentang PAS. Kami angap Azizan lebih jahat dari UMNO.Ianya berpunca dari Pimpinan Pusat yang melantik Azizan jadi PJ selepas pergi nya Al marhom Utz Fadzil Nor sedangkan Aklaknya amat tak sesuai sebagai pimpinan ISLAM dan juga memimpin PAS KEDAH ini belaku sebelum PRU 12 lagi.Inilah yang akibatnya dari Terlalu berlebih sangka Baik pada yang akadamiknya tinggi dan bertaraf Ustaz..Ahli PAS melaksanakan Amal Makruf nahi.Buktinya sila baca memorendum yang di hantarkan.Maka sesunguhnya Azizan sedang melacuri PAS untuk laksanakan Ajenda peribadi.Isu Air sebenarnya AZIZAN telah melacuri PAS pusat.Beliau telah buat keputusan sendiri tanpa merujuk pada pusat.Setelah buat keputusan baru lah dia hantar EXCO nya YB Amirrudin untuk buat penerangan pada AJK pusat.Tetapi malangnya pimpinan PAS pusat tidak merestu keputusan Beliau.Tapi pengumuman telah di buat oleh Azizan..nak buat macam mana lagi.Oleh itu siapa pengkianat dan siapa perjuang????Ini Sebenarnya yang terjadi.

  ReplyDelete
 3. Azizan MB Kedah dah banyak buat dosa. Dia menyimpang jauh dari perjuangan yang pernah digariskan oleh Allahyarham Fadzil Noor. Juak2 yang dia sumbat wang ringgit,lawatan kesana kemari dah penuh, mula ampu dia. Harakah jadi tempat berita bohong dan ampu Aziza. Zul Yahya , ust Mad Yahya kuat ampu juga. Azizan tak buat satu pun janji dalam pilihanraya. Azizan cuba buat pelaburan luar negara semua lingkup. Wak wak projek dikedah pun lingkup. Apa yang Azizan buat: claim elaun lebih dari MB yang terdahulu. Bohong kalau kata Azizan sedekah sebahagian dari elaun dia. Dia mata duitan tak mcm TGNA, tak ada bandongan denganTGNA, jauh api dari semanggang.
  Pimpinan PAS pusat kena jengok, jgn dengar dia dan juak2 dia saja.Lingkup PAS Kedah. Lebih lama dia jadi MB lebih punah.
  Sikap Azizan kalau PAS Kedah Kalah, nauzubillah kita balik Bangi kampung halaman dia.PAS dia tak peduli. Banyak orang tak tau, Azizan ada sahabat baru untuk minum teh bila sekali sekala ke KL. Dia tak minum dengan PA Ali skrg. Kadang yang peliknya,jumaat cuti dikedah,tapi azizan sanggup mai pejabat MB kerana sahabat baru dia. pelik mcm mana, pasal apa tiba2 TUN DAIM boleh dilayan hingga macam tu.
  Tahun sudah dia lulus 700 ekar tanah dilangkawi,nilai ratusan juta kepada TUN M hasil persahatan dengan TUN DAIM.Hairan yang PAS punya tak ada duit, tak perlu, hampa kalut dan mcm2 alasan. KIDU, SMIDU, Sek.Memali, PASTI seluruh kedah terbiar, guru PASTI masih mcm lama.
  Lebih malang dia nak ikut macam Muawiyah dan nak perintak mcm Jahiliah. Tu dia kata dekat Tok Guru Hj.Abd.Rahim, pi tanya TGHAR betul dak? kesian PAS,

  ReplyDelete
 4. slam. pening sy dengar cerita pak chikx. sy masih muda dlm pas. dulu masa dlm askar hanya boleh sokong pas. selalu juga tempah buku dr cikgu non baling. bila tengok cikgu non ikut sekali demo. mcmx terfikir. betui ka cerita pasai ust azizan ni. blog ni juga telah dilink oleh manjung mari (bekas navy). Hanya Allah sahajalah ynag Maha Mengetahui. wassalam

  ReplyDelete
 5. blog paling pelaq pernah aku jumpa di dunia ni..ini keja lah 46, hj najib dan konco-konconya yang khianat pas kedah berbelas tahun dah...pi mampuih lah

  ReplyDelete
 6. Yang buat Pelaq pada PAS KEDAH adalah Pak Chop dan Azizan Razak dengan bini dia pun dia buat Pelaq ini kan pula pasa PAS

  ReplyDelete

Apa Komen anda

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA
Untuk di nilai dan Di Komen oleh Ahli PAS saja