Bacaan Al Quran

Listen to Quran

KEDAH SENGET


BERSEMPENA DENGAN TAHU BARU MAAL HIJRAH 1 HB MUHARAM 1433 BLOG INI MENGAMBIL NAFAS BARU BAGI MENGHORMATI PIHAK PIHAK YANG BEKENAAN YANG MAHU ISU ISU YANG BERBAU PERIBADI DI GANTI DENGAN ISU ISU PERINGATAN PADA UMAT ISLAM KHUSUSNYA NEGERI KEDAH.SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM DIAKHIR ZAMAN INI TELAH MENJADI MANGSA DEMOKRASI BARAT LAKNATULLAH SELEPAS NEGARA INI MENERIMA SISTEM DEMOKRASI YANG TELAH MERAMPAS HAK RAJA RAJA YANG SEHARUSNYA MEMPUYAI KUASA MUTLAK BERTINDAK SEBAGAI KHALIFAH . SISTEM DEMOKRASI INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA KEHANCURAN MANUSIA DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA MASA KINI. .SUARA TERBANYAK MENJADI PENENTU KEPADA PERLAKSANAAN SYARIAT ALLAH YANG DIWAJIBKAN KEATAS MANUSIA.SAMA SEKALI DEMOKRASI BARAT YANG SEDANG DIAMALKAN SEKARANG INI ADALAH BERCANGAH DENGAN TUNTUTAN PADA FITRAH MANUSIA .MANUSIA JADI SESAT APABILA DIBERI HAK MEMILIH PEMIMPIN NEGARA AHLI POLITIK YANG BERKUASA MEMBUAT DASAR PEMERENTAHAN NEGARA .
SESUNGGUHNYA KHALIFAH ATAU RAJA ATAU SULTAN DITENTUKAN OLEH ALLAH (SWT)MANA KALA HAK MELANTIK PEMIMPIN HANYA TERHAD KEPADA PELAKSAAN SYARIAT SAJA TIADA TERLIBAT DALAM MELANTIKAN PEMBUAT ATAU PENENTU DASAR PEMERENTAHAN .HUKUM DAN PERINTAH TUHAN TETAP KEKAL SEBAGAI SATU PERENTAH DARI TUHAN YANG MENCIPTA ALAM INI DAN MANUSIA TIADA HAK MEMILIH MELALUI PUNGUTAN SUARA ATAU PETI UNDI TERBANYAK.SEKIRANYA BELAKU KEZALIMAN DAN PEYELEWENGAN PEMIMPIN YANG DILANTIK OLEH ALLAH LAZIMNYA MENGIKUT KETURUNAN DAN ORANG YANG TEREPILIH MAKA TUGAS ORANG BERIMAN BERDOA KAPADA ALLAH UNTUK MENUKARNYA DENGAN PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK MAKA SEGALA DOSA PEMIMPIN TERHADAP RAKYAT PADA ALLAH (SWT) RAKYAT BERSERAH DAN KEMBALI.
KEMBALILAH KEPADA SISTEM KHALIFAH YANG DITUNTUT.KEMBALIKAN KUASA MUTLAK PADA RAJA DAN SULTAN.

AZIZAN LEBIH PERCAYA UMNO DARI PAS

Sekarang bagi Azizan, kerana dialah… PAS menang di Kedah. Sumbangan amilin PAS tak tercatit dalam kamus DIA. Sebab itu Azizan:


i. Pakai dreber orang UMNO (dreber lama tok det). Telipon Azizan pun kadang kala dreber pegang. Yang pasti tak ada rahsia PAS mahupun kerajaan yang tok det dan UMNO tak tau. Sedih, Azizan tak boleh terima bila orang maklumkan dreber rasmi tu kadang kadang bawa betina pun pakai kereta rasmi MB.

ii. Pegawai kewangan negeri pun , lantik sepupu DIA (UMNO tuli karat hijau pinjam ungkapan ust. Fadzil Nor). Bini sepupu DIA ni, selalu hentam dan maki PAS dalam mesyuarat KCS di zaman UMNO perintah. Azizan semasa di Jerai pun selalu wirid – sepupu aku tu jahat, putar alam, kaki belit dan macam macam lagi. Tapi Azizan lantik dia, kenapa? Mungkin nak putar sama kot?.

iii. Banyak lagi lantikkan penting Azizan tak pernah bincang dalam harian PAS. DIA banyak pilih UMNO, tak tau siapa jadi penasihat DIA. Azizan beritahu pegawai KCS – DIA tak percaya kepada EXCO EXCO yang ada, “Exco tak tau kerja”. DIA saorang saja yang tau. Kita jumpa lagi dalam sambungan siri ke 2.

Kalau dulu JKK – Jin Kucai Kampung, sekarang MKK – Masuk Kiri Kanan

1 comment:

  1. banyak ni ja hampa tau...cisssssssss..
    very intelectual n spritual barbarism..btol la hampa ni....

    ReplyDelete

Apa Komen anda

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA
Untuk di nilai dan Di Komen oleh Ahli PAS saja