Bacaan Al Quran

Listen to Quran

KEDAH SENGET


BERSEMPENA DENGAN TAHU BARU MAAL HIJRAH 1 HB MUHARAM 1433 BLOG INI MENGAMBIL NAFAS BARU BAGI MENGHORMATI PIHAK PIHAK YANG BEKENAAN YANG MAHU ISU ISU YANG BERBAU PERIBADI DI GANTI DENGAN ISU ISU PERINGATAN PADA UMAT ISLAM KHUSUSNYA NEGERI KEDAH.SESUNGGUHNYA UMAT ISLAM DIAKHIR ZAMAN INI TELAH MENJADI MANGSA DEMOKRASI BARAT LAKNATULLAH SELEPAS NEGARA INI MENERIMA SISTEM DEMOKRASI YANG TELAH MERAMPAS HAK RAJA RAJA YANG SEHARUSNYA MEMPUYAI KUASA MUTLAK BERTINDAK SEBAGAI KHALIFAH . SISTEM DEMOKRASI INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA KEHANCURAN MANUSIA DAN PERPECAHAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA MASA KINI. .SUARA TERBANYAK MENJADI PENENTU KEPADA PERLAKSANAAN SYARIAT ALLAH YANG DIWAJIBKAN KEATAS MANUSIA.SAMA SEKALI DEMOKRASI BARAT YANG SEDANG DIAMALKAN SEKARANG INI ADALAH BERCANGAH DENGAN TUNTUTAN PADA FITRAH MANUSIA .MANUSIA JADI SESAT APABILA DIBERI HAK MEMILIH PEMIMPIN NEGARA AHLI POLITIK YANG BERKUASA MEMBUAT DASAR PEMERENTAHAN NEGARA .
SESUNGGUHNYA KHALIFAH ATAU RAJA ATAU SULTAN DITENTUKAN OLEH ALLAH (SWT)MANA KALA HAK MELANTIK PEMIMPIN HANYA TERHAD KEPADA PELAKSAAN SYARIAT SAJA TIADA TERLIBAT DALAM MELANTIKAN PEMBUAT ATAU PENENTU DASAR PEMERENTAHAN .HUKUM DAN PERINTAH TUHAN TETAP KEKAL SEBAGAI SATU PERENTAH DARI TUHAN YANG MENCIPTA ALAM INI DAN MANUSIA TIADA HAK MEMILIH MELALUI PUNGUTAN SUARA ATAU PETI UNDI TERBANYAK.SEKIRANYA BELAKU KEZALIMAN DAN PEYELEWENGAN PEMIMPIN YANG DILANTIK OLEH ALLAH LAZIMNYA MENGIKUT KETURUNAN DAN ORANG YANG TEREPILIH MAKA TUGAS ORANG BERIMAN BERDOA KAPADA ALLAH UNTUK MENUKARNYA DENGAN PEMIMPIN YANG LEBIH BAIK MAKA SEGALA DOSA PEMIMPIN TERHADAP RAKYAT PADA ALLAH (SWT) RAKYAT BERSERAH DAN KEMBALI.
KEMBALILAH KEPADA SISTEM KHALIFAH YANG DITUNTUT.KEMBALIKAN KUASA MUTLAK PADA RAJA DAN SULTAN.

Friday, January 21, 2011

Sejahat Azizan

Kata orang Kedah dan PAS kedah sejahat jahat Azizan dia nak jual PAS kedah pada UMNO.Tapi Sejahat jahat Mukris kalau jadi MB dia akan  jual Negeri Kedah  sekali dengan Sultannya  sebab bapa dia Anti raja..Sebodoh bodoh Sanusi Junid dia suruh Rakyat kedah tanam Padi atas bumbong.Sejahat Osman Arof  dia kaut semua perojek masuk pokot dia dan tambah hutang Negeri Kedah. malang pada Syed Razak belum  sempat jual apa apa atau nak berhutang dah  terpacak empat empat roda kena kencing manis....Nampaknya Negeri Kedah di penuh dengan pemimpin yang haru biru.SU MB  pi Mekah belajar Tomoi in ingat ka  buat haji.balik Mekah di hantam Bekas DO.Elok lah tu.Nampaknya MB Kedah masih di alam Fantasi.Rakyat Kedah tak ada apa kebajikan melainkan setahun sekali Rumah  terbuka di Metalon.Kalau dulu nak karaok sampai jam 12 sekarang dah boleh sampai pagi jam  5.Ahli majlis dok perasan tak habis habis masuk waktu sembahyang masuk waktu tidok ada masa sembang projek masalah sosial semakin menjadi jadi  apa nak jadi dengan kedah ni.Maju sungguh Kedah ni.Nasi satu kawah dah di masak elok tiba tiba  Azizan  nak tambah resepi bagi sedap di bubuhnya sedikit tahi cicak..elak lah tu.Orang nasihat  suruh cantas buang puak Umno haram jadah dalam kerajaan di adegil sebab kena adik beradik dia.Sekarang...dah lintang ukang.Nasi sekawah dah rasa lain macam tahi cicak punya angkara resepi Azizan nama nya.

9 comments:

 1. he..he..
  betoi...betoi...
  baru padan muka kita...daje punya Pas..

  ReplyDelete
 2. apa pun...pangkah Pas...masyuk syurga...
  kah..kah...kah...

  ReplyDelete
 3. KAT KEDAH LA NI MANA ADA MAKSIAT. MANA ADA KAROKE. PI TENGOK TASIK DARULAMAN. TIAP PETANG ORANG DOK BACA KITAB. ZAMAN BN DULU DEPA KAROKE SAKAN. SEMUA PEMBANGUNAN YANG DOK KELILING KITA SEMUA PAS BUAT. SEMUA RAKYAT KAYA RAYA. PEMIMPIN PUN RUMAH MAKIN KECIK IKUT CONTOH ZAMAN KHALIFAH. KERETA PUN KANCIL SAJA. TAHUN BARU TAK SAMBUT DAH LA NI. TAK DAK KONSERT. TAK DAK BUNGA API. MEMBAZIR TU. DUIT RAKYAT. MB JALAN KAKI TENGOK RAKYAT MALAM-MALAM. SEJAHTERA SEGALANYA. KERAJAAN BN ZALIM SUNGGUH. PASAI TU DEPA BUAT MACAM-MACAM PEMBANGUNAN. KERAJAAN PAS PULAK SUNGGUH BERTANGGUNGJAWAB. SEBAB TU DEPA TAK BUAT PA. DOK MENGAKU KERJA ORANG DEPA PUNYA DOK DENGAQ LA. HARGA BARANG SANGAT MURAH. SEBAB YANG MAHAL TU BUKAN PASAI KERAJAAN KEDAH TAPI PASAI UMNO DAN BN SAJA. BUKAN KERJA DEPA KATANYA. TAHNIAH. KERAJAAN PAS KEDAH HEBAAAAAAT SUNGGUH. BARU 3 TAHUN DAH MAJU SAMPAI MACAM NI...HEBAT...

  ReplyDelete
 4. ooo awat belajaq tomoi kat mekah?? kat sempadan msia-siam pun byk tok guru tomoi tu...payah tul kalau keje pasai nak jaga boss drp nak tegakkan kebenaran.

  Taman rakyat

  ReplyDelete
 5. Boss borek...Setpol rintik...
  Duk tendang la orang tua..
  Satu hari.., confirm org akan tendang kita..

  ReplyDelete
 6. lagi dok ada Zan sala dan Pak chop PAS kedah jadi haru biru .Dan kepala genster baru Kedah Hasan razak dah kerah orang pi cari Chegu Non suruh belasah orang tua tu pasal buku Memali.apa punya mentaliti...baru ada kuasa sikit dah mula nak jadi mafia nak jaga taukeh yang bagi habuan.Politik cara resional tak boleh kah ???.Buku lawan buku lah .Hasan razak hang belajak kat5 mana sampai nak suruh keselamnatan PAS kedah buat tindakan demikian.Malu kat bangsa asing peragai macam ni.Hassan Razak oooi hang sedak lah sikit hang tu sedang di pergunakan oleh Zan sala dan Pak chop.

  ReplyDelete
 7. huh.. sungguh x malu tuan punya blog ni.. semua orang x betoi.. dia saja yg perasan betoi.. hahahah

  ReplyDelete
 8. Tak betoi kena kata tak betoilah tak kira sapa pun.Hang peduli apa itu hak dia nak malu pasai apa.Hang bagi hujah yang mana dia kata tak betoi..mudah saja.Rasional lah sikit.Otak melayu penoroka macam hang lah tak naik darjah yang dah jadi tak betoi dan patut malu.

  ReplyDelete

Apa Komen anda

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA

Buku Bertajuk 'AZIZAN DALAM DOSA
Untuk di nilai dan Di Komen oleh Ahli PAS saja